25 dec. 2010

ÅRETS INNOVATÖR:

IAMAMIWHOAMI - Detta elektroniska musik- och filmprojekt har genom sin virala spridning blivit mycket omtalat i sociala medier. Genom ett innovativt grepp har projektet lyckats väcka nyfikenhet, ge upphov till ständiga spekulationer och etablerat en stark relation till sina fans, som följer dem minutiöst.


JOHNOSSI -
 Med stor kreativitet och nytänkande har Johnossi, i samband med albumsläppet ”Mavericks”, visat prov på ett nytänkande grepp kring marknadsföring och distribution, med digitala inslag. Gruppen skapade en serietidning och en tillhörande iPad/iPhone applikation samt engagerade sina fans i tävlingar via sociala medier.

MAGNUS WEIDESKOG -
 Genom att blogga sig till en publik har hans cover av Tik Tok tagit honom hela vägen från sovrummet i Hässelby till Perez Hilton i Hollywood. Han har nått framgång på YouTube och representerar en ny generation av artister.

NOMY - 
Nomy har visat prov på entreprenörskap från hemmastudion genom att sprida sin musik brett via digitala distributionskanaler, bygga en stark relation till sina fans genom sociala medier och klättra upp på streaminglistorna i Sverige.

ROBYN -
 Har på ett egensinnigt sätt brutit mönster och bevisat sig som en sann innovatör när hon gav ut Body Talk 1, 2. 3 under 2010. Hon har mästrat relationen med sina fans genom sociala medier, som exempel kan nämnas den interaktiva videon för ”Don’t fucking tell med what to do” som skapades tillsammans med fans via Twitter.


De nominerade i kategorierna ”Årets svenska internationella framgång”, ”Årets album”, ”Årets nykomling”, ”Årets artist”, ”Årets producent” och ”Årets specialutgåva” har röstats fram av en specialjury.

De nominerade till ”Årets innovatör” har utsetts av Grammis-kommittén i samarbete med Telia/Spotify.


Skriv gärna kommentarer och debattera vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna kommentarer om vad just du tycker om detta inlägget. Men kom ihåg att du är personligen, och helt hållet själv totalt juridiskt ansvarig för innehållet i ditt inlägg. MVH www.2B4Y.com